Türkiye’nin öncü bilişim altyapı servis sağlayıcısı GlassHouse, “Geleceği Yönlendir” temalı müşteri tecrübe aktifliğini gerçekleştirdi. Teknoloji bölümünün önde gelen isimlerinin iştiraki ile düzenlenen tertipte GlassHouse, müşterilerine sunduğu uçtan uca BT altyapı hizmetlerinde operasyonel mükemmeliyet için yapay zeka dayanaklı yeni kuşak hizmet modelini (AIOps) duyurdu.
Bilişim altyapısı hizmet sağlayıcılığı bölümünde Türkiye’nin en büyük oyuncularından biri olan GlassHouse, “Geleceği Yönlendir” temalı müşteri tecrübesi aktifliğini gerçekleştirdi. Bölümün en kıymetli şirketlerinin teknoloji başkanlarının katılımıyla Divan Kuruçeşme’de yapılan organizasyonda GlassHouse, yapay zeka dayanaklı yeni kuşak BT altyapı hizmet modelini tanıttı.
GlassHouse, yapay zekalı yeni “AIOps” teknolojisi ile dijital dönüşüme katkısını sürdürüyor
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren GlassHouse CEO’su Alp Bağrıaçık, “Son 2 yılda dolar bazında %45’in üzerinde bir büyüme ile Türkiye’nin Birinci 500 Bilişim Şirketi sıralamasında 6 farklı hizmet kategorisinde yer almanın gururunu yaşıyoruz. Bu periyotta ayrıyeten “Bulut Hizmeti” alt kategorisinde bir evvelki yıla oranla gelirlerimizi tam 7 kat arttırarak birinci beşte yerimizi alarak bu kategoride en süratli büyüyen şirket olduk. GlassHouse olarak tek bir çatı altında yönetilen bulut hizmetleri yetkinliği, SAP hizmetleri yetkinliği ve iş sürekliliği deneyimini birleştiriyoruz. Bu sayede GlassHouse ile çalışan BT yöneticileri işletmelerinin tüm BT altyapı gereksinimini tek bir iş ortağıyla çalışarak giderebiliyor. Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde tüm bu yetkinlikleri tek bir çatı altında birleştiren direkt bir rakibimizin olmaması bizi daldaki rekabette müspet manada ayrıştırıyor” dedi.
Bugüne kadar yüzlerce işletmeyi bulut bilişim sistemlerine taşıdıklarını belirten Alp Bağrıaçık, yenilikçi tahliller ile şirketlerin dijital dönüşümüne yardımcı olmaya devam ettiklerini belirtti. Bağrıaçık konuşmasında ayrıca yapay zeka dayanaklı yeni hizmet modelini devreye alarak operasyonel mükemmelliyetini hedeflediklerini de tabir etti.
GlassHouse, yeni AIOps” teknolojisi ile BT operasyon idaresini basitleştiriyor
BT dünyasında otomasyona ilginin giderek arttığı günümüzde, yapılan araştırmalar BT operasyonları için yapay zeka uygulamaları olan “AIOps” tahlillerinin bu alanda en fazla ilgi gören teknolojilerden biri olduğunu ortaya koyuyor. Gartner, geçtiğimiz yıl tüm Gartner müşteri sorgularının %40’ının AIOps ile ilgili olduğu bilgisini paylaştı. Öbür yandan AIOps teknolojileri, yaklaşık %19’luk yıllık büyüme oranı ile 2025 yılına kadar yaklaşık 2,1 milyar ABD doları olacağı öngörülen pazar büyüklüğü ile BT operasyonları idaresi pazarındaki büyümesini ve tesirini sürdürüyor. AIOps pazarının 2030 yılına kadar 645 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. GlassHouse’un yapay zeka takviyeli yeni kuşak hizmet modeli (AIOps), BT gruplarına, iş sistemlerinde oluşturulan dataların çeşitliliğine, suratına ve hacmine süratli karşılık verme yeteneğini sağlaması ile otomasyon süreçlerini dönüştüren bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Rutin uygulamaları otomatikleştirerek, BT çalışanının artan talepleri gerçek tahlil ederek süratlice karşılamasını sağlıyor. Bu noktada yapay zeka dayanaklı hizmet modeli ile BT takımlarına istikrar, güvenilirlik, uyarlanabilirlik üzere kolaylaştırıcı bir süreç vadediyor. Şirketler BT operasyonlarında, sistem denetimlerinden kaynak planlamasına ve raporlamalara birçok süreci otomatize edebiliyor.
“Yapay zeka teknolojisinden aldığımız güç ile servislerimizde fark yaratmaya devam edeceğiz”
GlassHouse SAP İş Ünitesi Başkanı Hüseyin Bilge, özellikle SAP Basis bakım ve idare servislerinde ihtilal yaratacak yeni yapay zeka takviyeli hizmet modeli hakkında şunları lisana getirdi: “Günümüzde kurumlar hibrit bulut ortamlarını ve en son teknolojileri giderek daha fazla benimsedikleri için, BT operasyonları da karmaşık ve bilgi hacimli hale geliyor. AIOps, BT takımlarına, iş sistemlerinde oluşturulan dataların çeşitliliğine, suratına ve hacmine süratli karşılık verme yeteneğini sağlaması ile otomasyon süreçlerini dönüştüren bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. AIOps rutin uygulamaları otomatikleştirerek, BT işçisinin artan taleplerini yanlışsız tahlil ederek süratli karşılamasını sağlıyor. Bu noktada yapay zeka takviyeli yeni jenerasyon hizmet modelimiz ile BT takımlarına istikrar, güvenilirlik, uyarlanabilirlik üzere kolaylaştırıcı bir süreç vadediyoruz. GlassHouse olarak, yapay zeka teknolojisinden aldığımız güç ile servislerimizde fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
Yılın en başarılı BT altyapı ve dijital dönüşüm proje ödülleri sahiplerini buldu
Teknoloji liderlerinin BT altyapı alanında uçtan uca en yenilikçi tahlil ve hizmetlerini davetlilerle paylaştığı aktiflikte, KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye gündemini ve bilgi teknolojilerinin toplumsal dönüşümü nasıl yönlendirdiği konusunu ele aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlikte yılın en başarılı BT altyapı ve dijital dönüşüm proje ödülleri de sahiplerini buldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı