Türkiye’nin önder özel bölüm elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, profesyonel gelişim programı Power MBA’in Winter/23 ikinci periyodunu tamamladı. Enerjisa Üretim ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Ünitesi iş birliğinde hayata geçen program ile güç piyasaları, üretim teknolojileri, bilgi analitiği, strateji, finans ve gücün geleceğine dair geniş bir içerik sunulurken çalışanların meslek seyahatleri da desteklendi.
Bilgi birikimini daima geliştiren, standartları belirleyen ve kesimin geleceğine istikamet veren güç şirketi olma hedefiyle projeler geliştiren Enerjisa Üretim, 2021 yılında başlattığı profesyonel gelişim programı Power MBA ile mesleğini güç alanında sürdürmek isteyenlere eğitim fırsatı sunmaya devam ediyor. Enerjisa Üretim’in insan odaklı çalışan tecrübesi yaklaşımı doğrultusunda Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Ünitesi ile hayata geçirdiği Power MBA programının ikinci devrinde iştirakçiler güç dalına dair güçlü bir perspektif yakaladı.
Programın İkinci Periyodunda 81 Mezun Verildi
Şubat ayında Winter/23 ikinci devri tamamlanan ve toplam 9 ay süren Power MBA programında Enerjisa Üretim çalışanlarının yanı sıra Türkiye ve yurt dışından 4 farklı ülkeden (Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan ve Sırbistan) güç dalının bedel zincirinde yer alan özel firma, kamu ve STK çalışanları iştirak sağladı. Programda ayrıyeten; finans, güç, bankacılık, danışmanlık ve mühendislik üzere birçok farklı bölümden iştirakçiler yer aldı. Yaklaşık 128 saat süren ve yüzde 36 bayan, yüzde 64’ü erkek olan Power MBA’in ikinci devrinde toplam 81 kişi mezun oldu.
“Networking Event ile İştirakçiler Ortası Bağlantı Ağını Güçlendirmek İstiyoruz”
Power MBA programının önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edeceğini belirten Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Hayata geçirdiğimiz Power MBA’in kişisel uğraşlara ve grup olmaya dair yeni heyecanlar yaratacağına, merak hissini tetikleyeceğine, bölümü ve şirketimizi geliştirmeye dair yeni motivasyonlar oluşturacağına ve iştirakçilerin fikir dünyasında fark yaratacağına inanıyoruz. Bu dönemki programı 35 farklı kuruluş ve 5 farklı ülkeden gelen katılımcılarımızla tamamladık. Önümüzdeki yeni devirde iştirakin daha da artacağını öngörüyoruz. Bu periyot, iştirakçiler ortası alaka ağını güçlendirmek ismine iki defa Networking aktifliği düzenledik ve santrallerimizin olduğu farklı noktada buluşmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sonucunda takım ruhu yaratma, ilgi kurma ve birebir bölümün farklı firmalarında çalışan şahıslar için çok uygun bir birbirinden öğrenme fırsatı olduğu tarafında geri bildirimler aldık. Tüm bunlara ek, iştirakçilerin mezun olduktan sonra da kurulan bu güçlü bağı sürdürebilmesi ismine Power MBA Alumni programını hayata geçirdik. Alumni ile öğrenme, gelişim ve etkileşi fırsatları sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Program içerikleri Enerjisa Üretim ile Sabancı Üniversitesi EDU Yöneticisi Dr. Cüneyt Evirgen ve Sabancı EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya ile birlikte tasarlandı. Eğitimlerin ise 4 modülden oluştuğu aktarıldı. Birinci 3 modülde güç kaynakları ve teknolojileri, strateji ve yatırımlar, proje idaresi, finans, mevzuat, etraf, iklim, sürdürülebilirlik, gücün geleceği, güç depolama ve hidrojen teknolojileri, santral işletme ve bakımı, varlık idaresi, ticaret, data analitiği ve dijitalleşme üzere bahisler işlendi. Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim uzman çalışanlarının eğitmenliği ile işletme ve teknik hususlarına yer veriliyor. Power MBA’in bir sonraki devrinin ise 28 Nisan’da başlayacağı belirtiliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı